ANOMOLOGITANEWS.GR

από φοιτητές για φοιτητές

Ανοιχτά μαγαζιά: οι δύο ώρες δεν φτάνουν

Γράφει η Zorzet

Την έντονη ανησυχία των αρχών έχουν προκαλέσει οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στους εμπορικούς δρόμους των μεγάλων πόλεων, με τον κόσμο να βρίσκεται σε ατελείωτες ουρές προκειμένου να πραγματοποιήσει τις αγορές του. Την ίδια στιγμή, με το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού  ανάμεσά μας να έχει φτάσει τα 32 κρούσματα, οι επιστήμονες προειδοποιούν για ένα πιθανό τρίτο κύμα το οποίο θα είναι και πολύ πιο καταστροφικό από τα δύο προηγούμενα.

Εικόνα που περιέχει κείμενο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Photo by efsyn.gr

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε η Ματίνα Παγώνη, η οποία υπογράμμισε ότι δεν ήταν σωστές οι ουρές που παρατηρήθηκαν έξω από τα καταστήματα, αφού ακόμα και αν όλοι φορούσαν προστατευτική μάσκα, ήταν αδύνατο να κρατηθούν οι αποστάσεις. Η ίδια συμπλήρωσε πως το αποτύπωμα αυτής της εξόδου των πολιτών θα φανεί μετά από 15 ημέρες και πως ελπίζει να μην έχουμε αύξηση κρουσμάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με την κ. Παγώνη «το σύστημα υγείας δεν αντέχει μια τρίτη πίεση».

Εικόνα που περιέχει εσωτερικό, δωμάτιο νοσοκομείου, δωμάτιο, office

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Photo by tanea.gr

Με τα καμπανάκια των ειδικών να ηχούν και τα στοιχεία να δείχνουν αύξηση της κίνησης στους δρόμους έως και 20% από τότε που άνοιξαν τα καταστήματα η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να περιορίσει την υπερβολική κατανάλωση.

Χωρίς να αποκλείεται και επιβολή τρίτου αυστηρού lockdown αν η κατάσταση χειροτερεύσει, ως ενδιάμεση λύση εξετάζεται ο έλεγχος του χρόνου που κάποιος κινείται στην αγορά, δεδομένου ότι παρατηρήθηκε έντονα το φαινόμενο κάποιοι να στέλνουν διπλά ή ακόμα και τριπλά SMS ούτως ώστε να ανανεώνεται ο χρόνος των αγορών τους, αφού οι δύο ώρες, συμπεριλαμβανομένων των αναμονών έξω από τα καταστήματα, προφανώς δεν αρκούν.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εξετάζουν τρόπους να εμποδίσουν τα διπλά μηνύματα, ωστόσο κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να γίνει στο 13033. Έτσι λοιπόν, εξετάζονται νέοι τρόποι να περιοριστούν τέτοιες πρακτικές.

Εικόνα που περιέχει κείμενο

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

Photo by itechnews.gr

Η  λύση αναμένεται να έρθει από την πλατφόρμα του e-katanalotis. Από εκεί ο πολίτης θα μπορεί να κατεβάζει μια εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο με την οποία θα έχει το δικό του προσωπικό κωδικό QR Code, ενώ θα υπάρχει και χρονόμετρο που θα ενεργοποιείται κάθε φορά που ξεκινάει κάποιος τα ψώνια του. Έτσι θα μπορούν οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, να βλέπουν πόσος χρόνος απομένει για να κάνουν οι καταναλωτές τις αγορές τους. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εφόσον αποφασιστεί αυτή η λύση η εφαρμογή θα είναι υποχρεωτική σε όλους του πολίτες και δεν θα αντικαταστήσει το μήνυμα στο 13033, αλλά θα το συμπληρώσει.

Βέβαια, εφόσον προχωρήσει σε αυτή την επιλογή η κυβέρνηση, υπάρχει πρόβλημα με τις μεγαλύτερες ηλικίες και αυτούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία

Photo by banks.com.gr

*φωτογραφία εξωφύλλου

Αρέσει σε %d bloggers: